Heinolan Aluetaksin auton voit tilata myös Book a taxi-sovelluksella. Sovelluksella voit seurata  kulkua ja maksat matkan nopeasti ja helposti!

Voit ladata Book a taxi sovelluksen androidpuhelimeen yllä olevasta linkistä.

Book a taxi sovellus ladattavissa iPhone puhelimeen AppStoresta.

Näin helppoa se on:

Rekisteröidy sovellukseen ja saat näin käyttöösi parhaan hyödyn:

  • Sovellus paikantaa sijaintisi automaattisesti ja antaa hinta-arvion matkastasi.
  • Vahvista tilaus ja voit seurata taksin saapumista suoraan kartalta!
  • Halutessasi voit lähettää kuljettajalle lisäohjeita viestillä.
  • Taksin saavuttua nouto-osoitteeseen saat ilmoituksen puhelimeesi.
  • Voit käyttää sovellusta myös matkasi maksuun! Halutessasi voit kuitenkin maksaa
  • matkan normaalisti käteisellä tai kaikilla yleisimmillä maksukorteilla.
  • Saat matkasta kuitin suoraan sähköpostiisi.

Voit ladata sovelluksen Google Playsta tai App Storesta. Syötä sovellukseen ensin nimesi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi. Tämän jälkeen saat tekstiviestitse varmennusnumeron, jonka syötettyäsi sovellus on käytettävissäsi. Sovelluksen maksuliikenne on täysin suojattu ja maksaminen sen kautta on turvallista.

1. Taksin tilaus
Sovellus paikantaa sijaintisi automaattisesti. Voit tarkentaa sijaintiasi kartalta, kirjoittaa osoitteesi itse tai valita sen tilaushistoriasta tai omista suosikeistasi. Puhelimen paikannus ei kuitenkaan aina ole tarkka. WLAN-yhteyden päällä pitäminen parantaa paikannustarkkuutta.
Ilmoittamalla matkasi kohdeosoitteen, sovellus arvioi sinulle taksimatkan hinnan. Huomioithan, että kyseessä on hinta-arvio. Matkan lopullinen hinta määräytyy viikonpäivän, vuorokaudenajan, odotusajan, ajetun matkan ja siihen kuluneen ajan sekä matkustajien lukumäärän mukaan.
Tilauksessa voit halutessasi valita myös autotyypin ja maksutavan.
Tilaus on maksuton.

2. Tilauksen vahvistaminen
Ennen tilauksen lähettämistä saat yhteenvedon tilauksestasi. Tarkistathan nouto-osoitteen erityisen huolellisesti, jotta auto saapuu oikeaan paikkaan. Tämän jälkeen vahvista tilaus, jolloin se lähetetään välityskeskuksen tilausjärjestelmään.

3. Kyydin maksaminen
Mikäli haluat käyttää sovellusta kyydin maksamiseen ilman autossa suoritettavaa maksutapahtumaa, voit syöttää haluamasi maksukortin tiedot sovellukseen. Jos et halua, että taksimatkasi veloitetaan palveluun syöttämältäsi kortilta, voit valita tilauksen yhteydessä maksutavaksi ”Maksan taksissa”. Tällöin voit maksaa matkasi normaalisti autossa käteisellä tai yleisillä maksukorteilla.

4. Tilauksen seuranta
Sovellus näyttää tilauksesi tilan. Kun tilaukseesi on löytynyt vapaa auto, voit seurata auton saapumista kartalla. Sovellus kertoo sinulle myös saapuvan taksin numeron. Voit tarvittaessa lähettää sovelluksen kautta kuljettajalle lisäohjeita noutopaikkaasi liittyen ”Viesti kuljettajalle”-kohdasta.

5. Taksi odottaa sinua
Taksin saapuessa nouto-osoitteeseen, sovellus ilmoittaa sinulle (puhelimen värinällä) taksin saapumisesta. Kuljettaja varmistaa tarvittaessa verraten tilausnumeroa sovelluksessa olevaan, että tilattu auto on juuri sinua varten.

6. Matkan päätyttyä
Mikäli olet valinnut veloituksen tapahtuvaksi sovellukseen lisäämältäsi maksukortilta, saat kuitin matkasta sähköpostiisi. Tehtyjen matkojen kuitit löytyvät myös sovelluksen ”Tilaushistoria”-valikon takaa. Huomioi, että kuitit saattavat tulla sähköpostiin ja sovellukseen hieman viiveellä.
Voit arvioida matkaasi tai sovelluksen toimintaa ”Palaute”-osiossa. Palautteen voit antaa myös sanallisesti.

7. Tilauksen peruminen
Voit perua tilauksen painamalla ”Peruuta”-painiketta ennen kuin auto on ehtinyt kuitata sen. Kun auto on kuitannut tilauksen, ei kyytiä valitettavasti voi enää perua.